Yükleniyor, lütfen bekleyiniz.

Uluslararası Felsefe Atölyemiz Süleymaniye’de Gerçekleştirildi

11.03.2024
Uluslararası Felsefe Atölyemiz Süleymaniye’de Gerçekleştirildi
Felsefe, Bilim ve Din Üzerindeki Müslüman ve Hristiyan Yansımalar başlıklı atölye kapsamında farklı ülkelerden akademisyenler ile felsefe öğrencileri tema etrafındaki bildirilerini sundular.

4 – 5 Mart 2024 tarihlerinde Süleymaniye Yerleşkesi’nde düzenlenen “Felsefe, Bilim ve Din Üzerindeki Müslüman – Hristiyan Yansımalar” isimli atölyeler Rektörümüz Prof. Atilla Arkan ve Singapur, ABD, Hindistan, Bangladeş ve farklı ülkelerden katılımcıların katkılarıyla gerçekleştirildi. 

Felsefe Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Kelly James Clark ve Doç. Enis Doko direktörlüğünde organize edilen etkinliğin ilk gününde Prof. Clark’ın “Müslüman ve Hristiyan Geleneklerde Tanrı ve Sevgi” ve Rutgers Üniversitesi’nden Frederick Choo ve Esther Choo'nun “Kavka'nın Toksi̇n Bulmacasi ve Koşullu Ni̇yetler” başlıklı bildirilerinin ardından atölye, öğrenci sunumları ile devam etti. “Ölümsüz Hayata Dair Teist Anlayış Tercih Edilebilir midir?” başlığıyla doktora eğitimine halen Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde devam eden Felsefe Bölümü Araştırma Görevlimiz Selen Fettahoğlu, “Kalıplar ve Anlamlar: İbn Sina’nın Ayrımcılığı Hafızaya Ne Katıyor?” başlığıyla Medeniyet Üniversitesi’nden Ebrar Akdeniz ve “Doğal Teolojinin Epistemik Değeri” başlığıyla St. Louis Üniversitesi’nden Ataollah Hashemi bildirilerini sundular. 

Atölyenin ikinci günü, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden Cansu İrem Meriç’in “Descartes'i̇n Zi̇hi̇n-Beden Ayrımını Somutlaştırılmış Bi̇li̇ş ile Uzlaştırmak” isimli sunumu ile başladı. 29 Mayıs Üniversitesi’nden Mosaddek Billah’ın “Scheiermacher’nin Dini Lisan, Deneyim ve Hislere Yaklaşımı: Modern Liberal Teolojinin Biçimlendirici Düşüncesi” başlıklı sunumuyla devam eden ikinci günde Rutgers Üniversitesi’nden Esther Choo “Arkadaşlık Ahlaki Normlarla Çatıştığında” ve İbn Haldun Üniversitesi’nden Naseef C “Farabi'nin Erdemli Şehir Üzerine Siyasi Düşüncelerinin Bağlamsallaştırılması” isimli bildirilerini sundular. 

“Felsefe, Bilim ve Din Üzerindeki Müslüman – Hristiyan Yansımalar” atölyesi, Hindistan Aligarh Müslüman Üniversitesi’nden Saeed Pk Poonoor’un “Taftazani'nin Şerhu'l-Akaid'inde Epistemoloji Üzerine Felsefi Söylemler: İlmu’l-Kelam ve el-Kelam’da Otoritenin İnşası” başlıklı bildirisiyle sona erdi.

Fotoğraflar